Tussen Cochem en Zell in de ,,Moselkrampen" bevindt zich het romantische dorp Mesenich an der Mosel. In dit dorp hadden Die Moselsänger hun vaste plek:

Wein und Gastehaus M. Bai Zehntstrasze 11, 56820 Mesenich a/d Mosel (tel: 02673-4558)

Een van onze eerste groepsfoto's. Deze werd gemaakt in de Parochiekerk St. Remigius te Klimmen, van links naar rechts, J.Bastings,H.Knops,A.Duyzings,J.Duyzings,F.Pluymen, P.van Weersch, J.Steins,L.van Weersch,M.Ackermans, J.van Weersch,J.Horsmans,H.Willems.


Leo van Weersch werd in 1947 geboren te Schin op Geul. In 1976 werd hij toegelaten aan het Maastrichtse Conservatorium, waar hij in 1982 zijn A.V.M.- akte behaalde.
Tevens heeft hij 3 jaar met succes koordirectie gevolgd.
Leo heeft Die Moselsänger nu 10 jaar onder zijn hoede.
Veel concerten en andere optredens zijn er onder zijn leiding uitgevoerd


Zo is het begonnen in 1998


In 1998 werd aan d’r “Stammtisch” bij restaurant ’t Köppelke te Klimmen het idee geboren om met een kleine groep zangers langs de Moezel in Duitsland concerten te gaan verzorgen in authentieke wijnkelders, op markten en in kerken. Na een gedegen voorbereiding vertrokken in dat jaar 9 zangers verdeeld over de vier mannenstemmen, onder de muzikale leiding van Leo van Weersch naar Mesenich en omstreken om daar een weekend vol muzikale hoogtepunten te beleven. De zanggroep “Die Moselsänger” was geboren en stelde zich tot doel om een licht internationaal repertoire – aangevuld met eigen composities te zingen, bestemd voor een zeer breed publiek waarbij de harmonische samenzang gewaarborgd moest blijven. De 12 zangers van nu, allen uit het hart van Zuid-Limburg hebben hun muzikale prestaties vastgelegd op een 4-tal Cd’s. Dat onze muziek niet alleen in Duitsland maar ook in Limburg bij een breed publiek gewaardeerd wordt, blijkt uit een steeds groter aantal optredens.

Stichting Lob Star bedankt een bijzondere zanggroep voor een uniek concert.  Verslag door Willy Ruijters /penningmeester Lob Star.Zondag 9 november mocht ik in de theaterzaal van de Borenburg te Voerendaal genieten van een bijzonder concert.
Voor een uitverkocht huis organiseerden "Die Moselsänger" een goede doelen concert. Het uitverkoren goede doel was onze Stichting Lob-Star.

Wij vieren in 2014 ons 10 jarig bestaan en elk jaar organiseren wij een volledig verzorgde vakantie vooreen 10-tal gezinnen uit heel Nederland, waarvan een van de kinderen getroffen is door de ziekte kanker.
Ruim voor aanvang van het concert meldde zich al de eerste bezoekers/fans afkomstig uit alle delen van het land. Om 14.00 uur werden alle bezoekers persoonlijk verwelkomd door de dirigent Leo Van Weersch, mijn persoon namens de Stichting Lob-Star, en onze eigen mascotte.
Op een sfeervol gebouwde bühne vertelde Jacques Drissen in zijn openingswoord namens de groep het volgende: zingen wordt niet alleen gedaan met het middenrif, de longen, de stembanden en de mond, maar vooral met het hart. Zingen is emotie, en is een verbindende factor tussen mensen. Vanuit die gedachte hebben wij het programma van vanmiddag samengesteld.
Ik moet bekennen dat ik nog nooit bij een concert van hen aanwezig ben geweest, maar wat Jacques in zijn opening vertelde hebben de zangers onder de bezielende leiding van Leo van Weersch volledig waar gemaakt. Een uitgebalanceerd programma en zangers die vol enthousiasme hun muziek presenteerden, zorgde voor een geweldige sfeer.
Voor de pauze lieten zij ons genieten van hun grenzeloos repertoire met werken uit de hele wereld. Het gedeelte na de pauze was van een geheel andere orde en sloot naadloos aan op de 11 van de 11. Huub Stassen uit Voerendaal amuseerde de zaal met karnavalistische anekdotes, en hierna zong de hele zaal samen met de zangers een aantal bekende "schlagers" onder leiding van Leo.
Nadat het laatste lied geklonken had werd de opbrengst van die middag bekend gemaakt.
Een bedrag groot ad. € 2.680 euro werd bijgeschreven op de rekening van de Stichting Lob-Star. Mede hierdoor kan de Stichting weer verder in het jaar 2015.
Nadat ik de zanggroep en het publiek namens de stichting bedankt had voor hun geweldig initiatief, konden enkele toegiften niet uitblijven, en ook hier wisten de zangers ons opnieuw te raken met het bijzonder gevoelige Bronsgreun en hun afscheidslied Ciao d’Amore.
Na afloop werd er onder het genot van een gezellig drankje nog lang nagepraat over dit unieke concert van een bijzondere groep zangers.
Ik ben in ieder geval vanaf nu ook fan van Die Moselsänger, en hoop dat ik samen met mijn vrouw nog vaak mag genieten van hun grenzeloos repertoire, dat ik van harte aanbeveel voor iedereen die van muziek houdt. Vanaf deze plaats dank ik iedereen van harte die heeft bijgedragen aan het slagen van de doelstelling van zanggroep "Die Moselsänger".


Met een warme groet, Willy Ruijters

Maandagavond 16 december 2013


Kerstconcert R.K. Kerk Johannes de Doper, Oud ValkenburgOnder zeer grote belangstelling gaven "Die Moselsänger" een werkelijk schitterend kerstconcert, e.e.a. lijkt zeker voor herhaling vatbaar.

CD PRESENTATIE 2012


Zanggroep Die Moselsänger o.l.v. Leo van Weersch is bijzonder trots U, samen met familie, vrienden en kennissen te laten genieten van haar nieuwe CD presentatie op: Zondag 9 september 2012 vanaf 14.30 uur in het Cultureel Centrum Borenburg, Furenthela 16, 6367 TL Voerendaal.
Deze presentatie hebben wij genoemd: “het Specialiteiten-Menu van Die Moselsänger”. Een overheerlijk muzikaal menu wordt U voorgeschoteld, met een smaakopwekkend voorgerecht, een grenzeloos hoofdgerecht met een mixture van nieuwe oorstrelende muzikale lekkernijen én een speciaal dessert dat met recht “de kers(t) op de taart” mag heten. Onze chef-kok, de U welbekende Jack Vinders zal alle gerechten tot in de finesses presenteren op zijn eigen ludieke wijze. Om vooraf enig inzicht te krijgen omtrent de belangstelling voor deze vrij toegankelijke middag, verzoeken wij U, ons te berichten met hoeveel personen wij U kunnen verwachten. U kunt gebruik maken van het e-mailadres van Frans Pluymen: j.pluymen@home.nl of telefonisch: 045-4052607

Omdat wij GEEN plaatsen kunnen reserveren, vragen wij U beleefd tijdig aanwezig te zijn!

Tevens willen wij de vrijheid nemen U te vragen om een vrijwillige financiële bijdrage in de aanmaakkosten van deze CD. Uw bijdrage zouden wij bijzonder op prijs stellen. U kunt deze overmaken op onze Rabobankrek.nr.1402.37.747 o.v.v. “CD 2012”.


Met vriendelijke groeten,
"Die Moselsänger"

 

Die Moselsänger op concertreis naar Oostenrijk.


Auserferner Nachrichten Mittwoch, 12. Oktober 2011
Rundschau, Da war was los……….


Unter dem Motto “ grenzenloses Vergnügen “ boten Die Moselsänger ( aus dem Süden der Provinz LIMBURG/Niederlande zwei Unterhaltungskonzerte der “ Extraklasse” im Außerfern. Am Freitag den 30. September, gastierten sie im Gemeindesaal von Biberwier und am Samstag, den.1. Oktober, gemeinsam mit dem Männergesangverein Reutte im Lyna- Thyll- Saal des Landesmusikschule Reutte. Musikalische, internationale Leckerbissen, aber auch Evergreens -gespickt mit hervorragenden solistischen Einlagen- wurden qualitativ hochwertig einem begeisterten Außerferner publikum präsentiert. Insbesonders verstand es der Dirigent Leo van Weersch, das Publikum zwischendurch miteinzubinden und zu begeistern. Die Begeisterung der Sänger übertrug sich in kürzester Zeit auch auf das Publikum: Es wurde mitgesungen, geklatscht, geschunkelt und sogar getanzt. Der Mgv Reutte – unter Chorleiter Peter Kurz- bereicherte das Gastkonzert mit zwei alpenländischen und zwei afrikanischen Liedern, und bekam dank der Solisten Emmi Lutz (Jodler) und Hansjörg Wörz ( Solist Afrik. Lieder) besonders viel Applaus, auch seitens der mitgereisten “ Moselsänger”-Fanclubs. Die Moselsänger mit dem Dirigenten Leo van Weersch boten zwei äußerst gelungene Gastkonzerte im Außerfern.
De populaire 12-koppige zanggroep Die Moselsänger o.l.v. Leo van Weersch zal het komende weekend, i.c. van donderdag 29 september t.m. maandag 3 oktober a.s. in Oostenrijk vertoeven. Daar geven zij op uitnodiging van het Stadsbestuur van Reutte ’n tweetal concerten. Na het succesvolle voorjaar met ’n optreden bij het Kasteel Amstenrade en in de zomermaanden o.m. klankrijke optredens tijdens het Kunstig Spektakel in Simpelveld, het Jack Millionband-concert in de Heerlense Stadsschouwburg en het druk bezochte concert in de Borenburg te Voerendaal, beleefden die Moselsänger fijne optredens tijdens de Vaalser Kunstmarkt, ’n zondagochtend-concert in het Belgische Zutendaal en ’n fantastische jaarlijkse trip naar ‘hun’ Moezeldal in het eerste weekend van augustus. Veel lof oogstte de zanggroep ook bij ‘n herdenkingsconcert in de Abdij van Rolduc. Daarna vielen openlucht-optredens o.m. in het ‘Nónkebuusjke’ bij Schinveld en tijdens de Wahlwiller Wijnfeesten bij het talrijke publiek zeer in de smaak. De zangers uit het Heuvelland, die hun thuishaven hebben in Schin op Geul bij café “de Herbergier”, worden op deze reis ‘uiteraard’ vergezeld van hun partners en ’n selecte groep supporters, die tijdens deze busreis en ook tijdens het verblijf in Tirol, graag de vocale hoogstandjes en alle wederwaardigheden van hun favorieten van nabij willen meemaken. De reis is geïnitieerd en voorbereid door de reeds jarenlang in Reutte woonachtige Schin op Geulse zangfanaat Paul Rocks en zijn Valkenburgse vrouw Jeanny Keijdener, nadat zij tijdens ’n korte vakantie in hun geboortestreek hadden kennis gemaakt met het unieke repertoire en de welluidende stemmen van die Moselsänger. Uit de gelederen van de Moselsänger hebben Noël van Hooren en Zef Steins hun beste beentje voorgezet bij de organisatie van de Oostenrijk-reis. Nu gaan die Moselsänger dus het komende weekend hun slogan “Grenzeloos Genoegen” in Tirol vertalen in ‘Grenzenloses Vergnügen’. Zij verblijven deze dagen met hun fans in het Hotel Alpina Regina in Biberwier, vanwaar Paul Roks als gids en reisleider zal optreden. Het eerste concert vindt plaats op vrijdag, 30 september om 20.00 uur in de Gemeindesaal van Biberwier i.s.m. het plaatselijke koor “Four Voices”, terwijl het tweede concert wordt gehouden in de Lyna-Tyl-Saal van de Musikschule van Reutte op zaterdag 1 oktober om 20.15 uur i.s.m. het Mannenkoor van Reutte. Ertussendoor zullen die Moselsänger en hun fans bezoeken brengen aan o.m. het beroemde Märchenschloss-Neuschwanstein, de Ehrwalderalm en de Tirols hoogstgelegen Privatbrauerei in Rinnen bei Bergwang, waar de Moselsänger de Heustadl zeker vocaal zullen testen. Dat zal ook het geval zijn op zondag als tijdens de afscheidsavond ’n z.g. mini-Oktoberfest wordt gehouden in Heiterwang zum Sunnawirt.


We zijn er van overtuigd dat de mannen van Leo van Weersch: de 1e tenoren Jean Bastings, Hub Knops en Jo Duyzings, de 2e tenoren Frans Pluymen, Zef Steins en Fon Duyzings, de baritons Paul Rikers, Peter van Weersch en Jan Scheepers en de 2e bassen Noël van Hooren, Jos van Weersch en Jacques Drissen, in Tirol hun welluidende stemmen uit het Heuvelland tot veler genoegen zullen laten klinken ...

 


Jubileumconcert 18 juni 2011


“Een avond om nooit meer te vergeten”


Dit jubileumconcert was bedoeld als cadeau voor al onze trouwe toehoorders en iedereen die onze muziek een warm hart toe draagt.

Het park van Villa de Proosdij te Klimmen, met zijn prachtig panorama, zou het concert nog extra glans geven.
Op het allerlaatste moment werden we door de slechte weersomstandigheden gedwongen uit te wijken naar het Cultureel Centrum de Borenburg in het nabije Voerendaal.
Er restten ons slechts enkele dagen om iedereen op de hoogte te stellen van deze locatiewijziging en we moesten afwachten tot zaterdagavond of de boodschap was overgekomen. Onze verwachtingen werden ver overtroffen: vanaf 19.30 uur konden wij samen met zo’n 550 gasten uit alle delen van Nederland, België en Duitsland ons 12,5 jarig bestaan muzikaal vieren.
In zijn openingswoord memoreerde Frans dat muziek bestaat uit trillingen en dat deze muzikale trillingen, indien er met hart en ziel gemusiceerd wordt, een beeld oproept van schoonheid, ontroering en blijdschap.
Het was de avond waarop deze drie aspecten afwisselend het hele concert begeleidden. Van het eerste tot het laatste moment was ons optreden een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten, waarbij ons publiek grote delen van het programma zingend ‘overnam’ en wij de rol van toehoorder vervulden.
Wat kan nog mooier zijn dan op deze manier ‘n jubileum te vieren. Deze avond zullen wij koesteren en we willen ’n welgemeend ‘dankjewel’ uitspreken aan al onze gasten en aan iedereen die ons bij de organisatie behulpzaam was.
Bezoek voor een volledige fotoreportage van deze prachtige muzikale avond de fotosite van Lieske Leunissen.

 


UITNODIGING
OPEN AIR CONCERT ZATERDAG 18 JUNI


Mede namens onze muzikale voorman Leo van Weersch is het ons een bijzonder en ‘grenzeloos genoegen’ om U, samen met familie, vrienden en kennissen, uit te nodigen voor ons open-air-concert bij gelegenheid van ons 12½ jarig bestaan.
Nadat we in 2010 ’n druk, maar heerlijk gevarieerd jaar mochten beleven, hebben we vanaf januari 2011 onze muzikale aandacht volledig kunnen richten op het instuderen van nieuwe werken , o.m. voor dit open-air-concert.
In het eerste gedeelte van dit concert blikken we op ’n bijzondere wijze met U terug op onze vocale hoogstandjes van de afgelopen 12½ jaar. In het tweede deel zingen we - zoals U van ons mag verwachten met hart en ziel en met eigen solisten-‘nieuwe’ evergreens, volksmelodieën en romantische werken ‘from all over the world’.
Het concert zal plaatsvinden op zaterdagavond 18 juni 2011 om 19.30 uur in het sfeervolle park van de karakteristieke Villa de Proosdij aan de Klimmenderstraat 2 te Klimmen. De entree voor het concert is vrij en bij het park is ook vrije parkeerruimte aanwezig (op eigen risico).
U kunt deze zomeravond dus niet alleen genieten van onze sprankelende melodieën, maar ook van een sfeervolle entourage en een uniek panorama vanaf de ‘Klimmender Heuvelrug’.
Na afloop kunnen we wellicht onder het genot van ’n drankje nog enkele gezellige uurtjes met elkaar doorbrengen. We verheugen ons op Uw bezoek.
Mocht deze avond het weer onverhoopt ’n spelbreker willen zijn: U kunt thuis vóór vertrek onze website www.diemoselsanger.nl raadplegen omtrent het al of niet doorgaan van het concert.

 


Kerstmis 2010

Dinsdag, 17 augustus 2010
Aubade van Die Moselsänger aan Z.K.H Prins Willem Alexander
Rolduc-Kerkrade


Van onze ‘man in Kerkrade’ dhr.Frits Sprokel van het St.Catharina-wijngilde hadden we de zeer vererende uitnodiging ontvangen om onze beste beentjes voor te zetten, in ons geval onze beste stembanden te laten klinken in en rond de 900 jaar oude Abdij van Rolduc, bij gelegenheid van het bezoek van Z.K.H. de Kroonprins der Nederlanden.
Deze kwam daar als titulair Hertog van Limburg, op deze dag ’n herdenkingszuiltje onthullen bij de destijds door zijn grootmoeder geplante Julianaboom op het binnenplein van de abdij.
Bij de aankomst van de AA-wagen van de Prins omstreeks 10.30 uur, stonden we keurig in onze rood-zwarte uitmonstering opgesteld op het bordes, in aanwezigheid van ’n groot aantal Wereldlijke en Kerkelijke Hoogwaardigheidsbekleders, waaronder onze gouverneur Léon Frissen, bisschop Frans Wiertz en de Kerkraadse burgemeester Jos Som.
Tussen de herfstbuien door kon de Prins tijdens de verwelkoming luisteren naar “Mien Heimetland” van “Die Moselsänger”, zodat hij meteen hoorde dat hij in ’n uithoek van het vaderland op bezoek was.
Frits Sprokel had hem overigens keurig aangekondigd dat hij te maken had met ’n Zuidlimburgse zanggroep die enkele liederen in het eigen dialect ten gehore zouden brengen.
Nadat de prins het zuiltje had onthuld en had gekeken naar de Vendeliers uit Würselen en geluisterd naar de Jachthoornblazers, wandelde hij met de achtervolgende VIP-pers voor onze groep langs naar de ontvangsthal van Rolduc, waarbij hij in het voorbijgaan duidelijk in onze richting bewonderend knikte en z’n duim opstak.
In de conferentieruimte, de prachtige Roccoco-zaal, verhaalde bisschop Wiertz de geschiedenis van Rolduc en de band van de Oranjes met de Hertogen van Limburg en wij mochten daar voor de Prins, tot zijn groot genoegen “Plök den daag” laten klinken.
Terwijl hij vervolgens door Rolduc werd rondgeleid, mochten wij de genodigden trakteren op onze “Brónsgreun Ballade” die door onze Frans Pluymen gevoelig werd vertolkt.
Terug in de foyer onderhield Zijne Koninklijke Hoogheid zich geruime tijd met de genodigden in ’n amicale sfeer, waarbij we met ons groepje die sfeer vanaf 11.30 uur mochten verhogen met ’n aantal Engelstalige en Zuideuropese evergreens.

Bij het vertrek uit de zaal mochten we van de Prins ’n waarderend gebaar en bewonderende, dankbare blikken ontvangen.
Samen met de bisschop, de gouverneur en de genodigden zwaaiden we daarna vanaf de Cour, de prins (in de helicopter) uit en werden we op de trappen samen met alle VIP’s op de gevoelige plaats vastgelegd, o.a.door onze eigen hoffotografe Mia Steins.
In de foyer hebben alle genodigden, waaronder onze bekende ‘beschermheren’ Fernand Jadoul en Jack Buck, nog tot 13.30 uur kunnen genieten van Die Moselsänger op volle oorlogssterkte.
De komplimenten van velen en vooral van organisator Frits Sprokel na afloop, waren zeer welkom.

Zo waren we als Moselmennekes ’n fantastische Koninklijke en niet- alledaagse ervaring rijker. We kregen de AA-chauffeur nog niet zover dat hij in de toekomst in de auto van Willem-Alexander onze CD ging draaien, maar ...... “wat neet ies, kin nog kómme !”


 


Maandag, 31 mei 2010
Jubileumconcert 65 jaar Adoptie van Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten


‘n Zeer vererende uitnodiging mochten we ontvangen van de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten, om op maandag 31 mei 2010 ’n optreden te verzorgen bij gelegenheid van hun jubileumconcert in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Dit is de datum dat in Amerika de officiële Memorial Day wordt gevierd en voor ons de dag na onze CD-presentatie. Ofschoon we daar onze handen en stemmen vol aan hadden gehad, zijn we toch graag op het aanbod ingegaan.

Keurig volgens een uitgekiend draaiboek togen we in de vooravond naar de Limburgse hoofdstad, waar om 18.00 uur de soundcheck plaatsvond. Daarna volgde in het artiestencafé ’n natje en ’n droogje met de andere artiesten, zoals de Jack Million Band, de bekende Kerkraadse chansonnier Jack Vinders, en het Voice Art Ensemble met o.a. Hubert Delamboye.

En dan word je overvallen door ’n uitverkocht huis: ’n vol theater oftewel zo’n 700 voornamelijk Limburgse vijftigers, allen adoptanten van graven, en ca. 200 familieleden van omgekomen jonge Amerikanen in W.O.II, die hun leven gaven voor onze vrijheid.
Om 21.15 uur maakten we onze opwachting: Gedisciplineerd en uiterst geconcentreerd op het zingen en de uitstraling, zonder de muzikale spontaniteit uit het oog te verliezen.We lieten horen dat die Moselsänger niet alleen met hun stem zingen, maar bovenal met hun hart. Onze muzikale voorman Lei wist op de juiste momenten de juiste sfeer te creëren en bij het fijne publiek de gevoelige snaren te raken. De solo’s van Frans en Jacques en Lei zelf werden gevoelig vertolkt en wellicht dat bij de Amerikaanse toehoorders onze Engelstalige aankondigingen op prijs werden gesteld. Aanvankelijk kijk je, zelf staande in de volle schijnwerpers, vanaf die enorme bühne in ‘n pikdonkere zaal en zie je niets. Maar geleidelijk voel je dan dat onze muziekkeuze en onze vocale vertolking aanslaan en bij de mensen iets los maakt. En…dan zie je dat de mensen uit hun stoelen omhoog komen en meedeinen, dan hoor je dat ze meezingen. En dan ervaar je het als hartverwarmend hoe na het laatste lied het publiek en masse ’n toegift afdwingt, waar presentator Louk Hustinx niet aan ontkomt. Daar doe je ’t voor! ‘n Staande ovatie ; ’t mooiste compliment dat je kunt krijgen. Kortom: ’n geweldige happening met 900 dol-enthousiaste mensen.
Na afloop mochten onze vrouwen in de theaterhal ons CD-verkoop-standje bemannen en ook daar mochten we fijne reacties ontvangen.
Van de organisatie mochten we vernemen dat die Moselsänger de harten van veel Amerikanen hadden gewonnen, getuige o.m.


’n E-mail reactie van Diana Clark uit Phoenix, Arizona. 6 juni 2010.


I am listening to your CD Die Moselsanger Grenzeloos Genoegen II that I purchased last week at the concert celebrating 65 years of adopting graves at the American Cemetery in Margraten. My father's name is on the Wall of the Missing in the cemetery, and I am a member of the American World War II Organization (AWON) that had the pleasure of seeing you perform at the concert. It gave me so much pleasure then, and listening to the CD now brings back the wonderful memories of that evening. I am so happy that some of the songs you performed that evening are on the CD. I could have listened to you sing all night long! Some of the songs were so beautiful they almost brought tears to my eyes, and others were such fun I laughed out loud. I know I speak for all of our group when I say that your singers were the highlight of the evening for us. Please give them our thanks, and let them know how much we enjoyed it. I hope to see you perform again some day--until then, I will have to be content to listen to your beautiful music on CD.
Diana Clark.

Zij liet ons ook bij e-mail weten graag ’n aantal CD’s van ons te willen bestellen: Resultaat: we hebben haar graag twintig C.D.’s (Grenzeloos Genoegen I en II) toegezonden. We zijn ’n onvergetelijke ervaring rijker………….


 


Cd presentatie Die Moselsänger,
Valkenburg 30 mei 2010


Van onze razende reporter ter plaatse


Ofschoon de leden van zanggroep 'die Moselsänger' hun uiterste best hebben gedaan om de presentatie van hun nieuwe cd, in een met 450 gasten tot in de nok gevuld Hotel Schaepkens van Sint Fijt te Valkenburg vlekkeloos te laten verlopen, dreigt een onbekende onverlaat roet in het eten te gooien. Wat is er namelijk aan de hand? Het koffertje waarin het resultaat van maandenlang oefenen, zingen en mixen is opgeborgen, wordt vlak voor de pauze ontvreemd uit de auto van de dhr. Rob Esser, eigenaar van de in Klimmen gevestigde studio 'Evisuel'! Ontzetting alom, zeker als de dader zich telefonisch meldt bij presentator Arno Deckers en een enorm bedrag aan losgeld eist. Na overleg met de bank weet dhr. Esser dit bedrag wonderwel bij elkaar te sprokkelen en onder begeleiding van twee onderofficieren van de Broederschap naar Valkenburg te vervoeren. Daar wordt de koffer met het losgeld op de afgesproken plek neergezet en zit er niets anders op dan met ingehouden adem af te wachten wat er zal gebeuren. Dit laatste geldt echter niet voor die Moselsänger want zij trakteren ondertussen hun publiek op de liederen van hun nieuwe cd. Dan, tijdens de eerste tonen van 'Über den Wolken', zien de aanwezigen hoe een duister personage de koffer met losgeld verruilt voor het gouden koffertje met de cd en zich vervolgens ijlings uit de voeten maakt. Ver komt hij echter niet. De leden van de Broederschap die op de loer hebben gelegen, vatten hem in de kraag en brengen de boef, inclusief beide koffers, triomfantelijk naar binnen.

Wat dan volgt laat zich raden: de koffers komen weer in bezit van de rechtmatige eigenaar die op zijn beurt het gouden koffertje met "Grenzeloos Genoegen II"overhandigt aan dirigent Leo van Weersch. Deze opent de koffer en toont het publiek vol trots de nieuwste cd die vanaf nu voor € 12,50 te koop is!

Eind goed, al goed en terwijl de boef wordt afgevoerd, vervolgen die Moselsänger hun programma dat bestaat uit evergreens en volksliederen uit heel Europa én ’leef Limburgse loesterleedjes’...

 


16 juli 2009 Zomeravondconcert


Er zijn van die momenten dan valt alles als een puzzel in elkaar, en dat gebeurde op donderdag 16 juli. Plaats van handeling, Schin op Geul, locatie Landhotel Heuvelzicht met zijn schilderachtige panorama’s, een feestelijk versierde parkeerplaats, een zwoele zomeravond, 380 toehoorders, toegestroomd uit alle hoeken van Limburg, dat alles samen was het prachtige decor voor het traditionele zomeravondconcert. En toen om 20.00 uur het Geuldal werd gevuld met de eerste klanken van -Limburgs Landschap- voelden niet alleen de zangers maar ook de toehoorders dat het een bijzondere muzikale avond zou worden. Het eerste gedeelte van het programma werd gevuld met veelal nieuwe werken, luisterliedjes ballades en evergreens die de toehoorders met een ovationeel applaus waardeerden. Nadat, na de pauze, de nieuwe outfit tevoorschijn werd getoverd, ontwikkelde zich tijdens het 2e gedeelte van het programma een muzikale avond vol interactie, en zo gebeurde het dat er op meerdere momenten een koor van 380 /400 mensen ontstond die vol enthousiasme deze avond naar een kippenvel niveau stuwde. Naast het meezingen werd er ook volop gebruik gemaakt van de dansvloer en werden de zangers met veel plezier “gedwongen” tot het geven van meerdere toegiften. Een avond om nooit meer te vergeten ging ten einde, een avond waar nieuwe vriendschappen werden bezegeld onder het genot van een hapje en een drankje tijdens de after party.

 


Moselsängerdag, zaterdag 14 maart 2009


De traditionele Moselsängersdag was weer aangebroken, Jean had zich opgeworpen als organisator van deze middag, en samen met onze dames vertrokken we rond 12.00 uur, voor een middag heerlijk genieten van cultuur, tradities en heerlijk gerstenat, richting België. In 's Gravenvoeren aangekomen worden we welkom geheten door onze gids van de dag Mathieu, en deze neemt ons als eerste mee naar de heer Emons, die naast de binding van moeders zijde met Klimmen, door de jaren heen zich gespecialiseerd heeft in het maken van wijn uit diverse appelsoorten, en die momenteel over de hele wereld verkocht worden. Na zijn boeiende uitleg en rondleiding was het tijd om te proeven op de zonnige ¨cour¨. Anderhalf uur later en 4 wijnglazen verder ging het, nadat we nog enkele liederen ten gehore hadden gebracht, verder richting Pietersvoeren, waar de forellenkwekerij bezocht werd. Hier werd ons bijgebracht dat met een eenvoudige handstreek over de buik van de vis duizenden eitjes tevoorschijn komen. Na een rondleiding langs de forellenvijvers werd dit leerzaam onderdeel onder het genot van vishapjes, vlaai en drank afgesloten. Via Aubel kwamen we aan in Val Dieu, na een uitvoerige uitleg van Mathieu over het landgoed en over de Abdy, konden we de verleiding niet weerstaan om in de baseliek enkele werken te zingen, akoestisch een ware belevenis. Daarna volgde er onder de deskundige leiding van Marie-Louise Raemaekers uitleg over, en een bezoek aan de brouwerij en hoe kan het ook anders de afsluiting in het proeflokaal, waar we in de gelegenheid werden gesteld om drie verschillende biersoorten te proeven, uiteraard kwamen we er niet omheen om enkele liederen te gehore te brengen. Als afsluiting werd er een heerlijke maaltijd genuttigd in het tegenover de Abdy gelegen restaurant de "Moulin" met aan het einde van deze zeer geslaagde middag, voor de aanwezig gasten, een minconcert.

 


Juni 2008
Dhr. Tomas Esser, Blick Actueel, Cochem. Samstag 14 juni 2008
Lieder vom Wein und der Liebe zur Mosel präsentiert Moselsänger aus Holland gaben Konzert zum Jubiläumstag


Cochem. Trotz unbeständigem Moselwetter bevölkerten zahlreiche Einheimische und Touristen den Marktplatz der Moselmetropole, als die bekannten Moselsänger aus den Niederlanden ihr Sommerkonzert präsentierten. In feiner Vereinskluft traten die Stimmenkünstler aus dem Nachbarland diesmal zu ihrem 10jährigen Bestehen in der Moselmetropole auf und trafen auf eine begeisterte Zuhörerschar. Bürgermeister Herbert Hilken ließ es sich in diesem Zusammenhang nicht nehmen, den seit Jahren an der Mosel auftretenden Gästen seine persönliche Aufwartung zu machen und sie besonders herzlich in der Kreisstadt zu begrüßen. Schon seit vielen Sommern treten die Stimmenkünstler aus dem Beneluxstaat regelmäßig an der Mosel auf und finden auch immer wieder gerne den Weg in die Cochemer Altstadt. Hier erfreuen sie in jedem neuen Jahr wieder Touristen und Einheimische mit ihren herrlichen Liedern und können schon seit langem aus einem beachtlichen Repertoire internationaler Gesangskunst schöpfen. Auch in 2008 erfreuten sie mit stimmlicher Perfektion als Gemeinschaftschor und als Solisten die anwesenden Besucher und ernteten für ihre hervorragenden Darbietungen natürlich den verdienten Applaus. Zu ihrem Jubiläum hatte Herbert Hilken diesmal ein besonderes Geschenk für die Sangestruppe mit im Gepäck welches sich als ausgesprochen süffiger Moselwein präsentierte. Ob soviel Gastfreundschaft zeigten sich die singenden Holländer entsprechend hocherfreut und geizten nicht mit den vom Publikum reichlich geforderten Zugaben.

 


CD presentatie voorjaar 2008


Onze laatste Cd “Grenzeloos Genoegen”werd opgenomen in voorjaar van 2008. Onder grote publieke belangstelling presenteerde de zanggroep “Die Moselsänger” o.l.v. Leo van Weersch in Hotel Op de Beek in Schin op Geul op zondag 13 april hun nieuwe Cd met Limburgse en internationale liederen. Bovendien vierden zij hun 10-jarig bestaan. Er was een delegatie van de Mosel-Gastgeber aanwezig bestaande uit Oberbürgermeisterin van Mesenich an der Mosel: Frau Ute Ahrends, de voorzitter van: Der Sängerkreis Cochem Herr Peter Esch en de familie: Bai van het gelijknamige pension waar de zangers steeds optreden en een onderdak vinden. Ook werd er opgetreden door Bèr Schellings, bassolist van de Maastrichter Staar, en werd begeleid door pianiste Wil Meurders–Tukkers De Cd werd in vergrote vorm ceremonieel binnen gebracht door een afvaardiging van de schutterij van Klimmen onder leiding van hun voorzitter Joep Lambij. Vervolgens werd de Cd door Rob Essers officieel aan Leo van Weersch aangeboden.